tirsdag 19. juni 2018

Snøvinteren 2018 endrer ikke fallende trend for skidager i Nordmarka

De tre neste innleggene (Snødybde og nedbør i NordmarkaSnødybde og temperatur i Nordmarka og Skidager i Nordmarka) ajourfører flere tidligere innlegg om skiforholdene i Nordmarka utenfor Oslo med data for skisesongene 2017 og 2018.

De tidligere innleggene, som jeg publiserte i 2016, viste hvordan skiforholdene utviklet seg i Nordmarka utenfor Oslo frem t.o.m. skisesongen 2016. De viste at skiforholdene var gode frem til begynnelsen av 1970-tallet, men at de deretter ble dårligere med en fallende trend i antall skidager per sesong med 11 dager per tiår. I de tre neste innleggene er figurer og tekst oppdatert med data for de to siste skisesongene.

En kort oppsummering er at skisesongen 2017 var dårligere enn vi kunne forvente basert på den synkende trenden beregnet frem til 2016, at skisesongen 2018 var bedre enn forventet, og at de to siste sesongene ikke endrer bildet med en synkende trend på 11 skidager per tiår.

Siden som du leser nå, inneholdt før 9 september 2018 figuren som nå ligger i innlegget Skidager i Nordmarka. Det innlegget inneholder en oppsummering av innleggene om snødybde og henholdsvis nedbør og temperatur. Oppsummeringen er en forklaring på den synkende trenden i antall skidager, og jeg synes derfor at det var riktigst å ha figuren i det innlegget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar